Lean Six Sigma Green Belt Training

In-Company Training

Lean Six Sigma Green Belt Training

Tijdens deze training behandelen we de theoretische basis van Lean Six Sigma op het Green Belt niveau. Hiermee krijgt u de kennis die nodig is om substantiële veranderingen binnen uw organisatie te bewerkstelligen. 

We leren u procesproblemen te identificeren, analyseren en aanpakken door middel van data-analyse. Maar dat is nog niet alles. Deze training is gericht op het ontwikkelen van uw vaardigheden en kennis, zodat u in staat bent verbeteringsprocessen te leiden en te verzekeren dat deze verbeteringen op de lange termijn behouden blijven.

Wat houdt de Green Belt Training in?

In onze Lean Six Sigma Green Belt training behandelen we de theoretische basis van Lean Six Sigma. Tijdens dit programma komen essentiële onderwerpen aan bod, waaronder:

 • De filosofie en grondbeginselen van Lean Six Sigma 
 • De DMAIC-methodologie voor procesverbetering
 • Het vertalen van de Voice of the Customer (VOC) naar Critical to Quality (CTQ)
 • Het ontwikkelen van projectcharters voor het in kaart brengen van waardestromen
 • Het opstellen van meetplannen en datavisualisatie
 • Statistische gegevensanalyse en het vaststellen van de hoofdoorzaak
 • Effectieve brainstormtechnieken
 • Het implementeren en behouden van verbeteringen
 • Omgaan met steun en weerstand
 • Het leiden van verbeterteams
 • Het creëren van Lean Six Sigma-projectplannen

Hoe lang duurt deze Green Belt Training?

De Lean Six Sigma Green Belt training is een programma van 40 uur. We begrijpen echter dat verschillende organisaties en individuen unieke behoeften hebben. Daarom bieden wij de flexibiliteit om de training aan te passen aan uw specifieke wensen en doelstellingen. Of u nu een verkorte versie of een uitgebreid programma nodig heeft, wij kunnen met u samenwerken om ervoor te zorgen dat de training perfect aansluit bij uw behoeften.

Wie kan deelnemen aan de Green Belt Training?

Deze training is bedoeld voor professionals die actief betrokken zijn bij verbeterprojecten en van wie concrete en meetbare bijdragen worden verwacht. Het is eveneens geschikt voor diegenen die hun kennis van procesverbetering willen verbreden door gebruik te maken van Lean Six Sigma-methodologieën.

Als uw werk doorgaans geen projecten omvat waarbij gestructureerde gegevensverzameling en -analyse vereist zijn, is onze Lean Six Sigma Green Belt-cursus een waardevolle ervaring. Deze biedt een uitgebreid inzicht in de principes van Lean Six Sigma die toepasbaar zijn in verschillende functies en sectoren.

Wanneer kies ik voor een Green Belt Training?

 1. U bent klaar om een belangrijke rol te vervullen bij het verbeteren van processen. Een Green Belt training voorziet u van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om leiding te geven en bij te dragen aan belangrijke projecten voor het verbeteren van processen. Het is de ideale keuze als u een centrale rol wilt spelen bij het bevorderen van efficiëntie binnen uw organisatie. 
 2. Als u verder wilt gaan dan de basis en meer verdieping wilt krijgen in de methodologieën en tools van Lean Six Sigma, dan is de Green Belt de volgende stap. Deze training zorgt ervoor dat u in staat bent de Lean Six Sigma principes toe te passen op complexe projecten.

 3. U bent geïnteresseerd in besluitvorming op basis van data. De Green Belt training legt de nadruk op data-analyse en statistische hulpmiddelen. Vandaar dat het een geschikte keuze is voor mensen die enthousiast worden van het gebruik van data bij het doorvoeren van verbeterprocessen. U leert hoe krachtig data kan zijn voor het maken van weloverwogen, strategische beslissingen die leiden tot procesverbeteringen en organisatorisch succes.

Heeft u vragen over de Green Belt Training?

Heeft u specifieke vragen of wenst u meer informatie over ons Green Belt trainingsprogramma, neem dan contact met ons op via +31 (0)85 080 5051 of info@fesma.nl Wij helpen u graag verder!

Praktische informatie

In-Company

Duur:

40 uur

Aantal deelnemers:

1-25 deelnemers

Kosten:

Vanaf €3.260- excl. BTW

Heeft u unieke behoeften?

Wij zijn er om oplossingen op maat te maken voor uw specifieke vereisten. Laten we bespreken hoe we u kunnen helpen.
 • info@fesma.nl
 • +31 (0)85 080 5051

Ontdek gerelateerde inhoud

Laten we het gesprek aangaan hoe we jou kunnen helpen