Optimaliseer uw processen met onze organisatiescan

Optimaliseer uw processen met onze organisatiescan

In een tijd waarin bedrijven te maken hebben met uitdagingen op het gebied van regelgeving, technologie en klantverwachtingen is effectief procesmanagement van onschatbare waarde. Het is voor bedrijven van essentieel belang om processen voortdurend te optimaliseren en aan te passen aan de steeds veranderende marktomstandigheden, waarmee er een veerkrachtige basis ontstaat om in te spelen op een continu veranderende omgeving. Bij Fesma begrijpen we als geen ander het belang hiervan en hebben we een krachtig instrument ontwikkeld om uw organisatie te helpen haar processen te optimaliseren: de organisatiescan voor procesmanagement.

Onze organisatiescan bestaat uit drie onderdelen:

  • Het invullen van een beknopte vragenlijst.
  • Een bedrijfsbezoek dat zowel een meeloopsessie als enkele interviews omvat.
  • Een evaluatiemoment als afsluiting van het bedrijfsbezoek, waarbij opvallende bevindingen persoonlijk met u worden gedeeld.

Na deze organisatiescan kijken we graag samen met u verder hoe wij uw organisatie kunnen ondersteunen met onze oplossingen op het gebied van procesmanagement. Dit doen wij aan de hand van een oplossing op maat.

Vragenlijst

Onze organisatiescan is geen standaard benadering. Het begint met een korte, maar zeer belangrijke vragenlijst. Door deze in te vullen, krijgen wij niet alleen een snel inzicht in van uw huidige bedrijfsvoering, maar verkrijgen we ook diepgaand inzicht in de volwassenheid van uw organisatie op het gebied van procesmanagement.

Onze ervaren consultants gebruiken de verkregen informatie als een kompas om u en uw organisatie te voorzien van oplossingen en advies op maat. Zo worden naast het analyseren van de antwoorden op de vragenlijst, inzichten en diepgaande kennis gecombineerd  van best practices in procesmanagement. Dit stelt ons in staat om niet alleen de huidige situatie te begrijpen, maar ook om een duidelijke visie te ontwikkelen voor de toekomstige groei van uw organisatie, waarmee u morgen aan de slag kunt.

Bedrijfsbezoek en interviews

De resultaten van de vragenlijst vormen de basis voor de tweede fase van de Organisatiescan: het kosteloze bedrijfsbezoek. Gedurende een halve dag zijn onze consultants ter plaatse om de dagelijkse gang van zaken in uw organisatie te observeren. Ze kijken niet alleen naar de documentatie en processchema’s, maar dompelen zich onder in de daadwerkelijke uitvoering van de processen.

Tijdens dit bedrijfsbezoek voeren we niet alleen gesprekken met het management, maar ook met de medewerkers werkzaam in de operatie. We geloven dat de kracht van een organisatie niet alleen ligt in de gestelde doelen, maar ook in de manier waarop deze doelen worden nagestreefd op de werkvloer. Door directe interactie krijgen we een volledig beeld van uw organisatie en identificeren we potentiële knelpunten en mogelijkheden voor verbetering.

Evaluatiemoment en resultaten

Als afsluiting van het bedrijfsbezoek volgt een waardevol evaluatiemoment. Tijdens dit moment bespreken we niet alleen de opvallende observaties, maar integreren we ook de inzichten van uw medewerkers. Dit maakt deel uit van onze benadering, waarbij we geloven dat duurzame verbeteringen pas mogelijk zijn als ze breed worden gedragen binnen de organisatie. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met de verkregen informatie om.

Onze werkwijze is geen eenrichtingsverkeer; we waarderen uw input en nemen deze mee in onze aanbevelingen. Als partners in deze reis naar optimalisatie streven we ernaar om niet alleen externe consultants te zijn, maar een verlengstuk van uw team, toegewijd aan uw succes.

Verdere samenwerking

Als u enthousiast bent over de voorgestelde oplossingen, gaan we graag een stap verder. We kijken naar mogelijke samenwerkingsvormen en naar de manieren hoe we uw organisatie kunnen begeleiden bij het optimaliseren van de bedrijfsprocessen. U kunt van ons oplossingen op maat verwachten aangezien elk bedrijf en elke situatie anders is.

Bij Fesma gaan we verder dan alleen het leveren van een dienst; we streven naar een partnerschap dat gericht is op uw succes. Onze gratis organisatiescan is niet slechts een momentopname; het is de eerste stap in een reis naar een doeltreffendere en efficiëntere organisatie. Wij geloven dat wanneer uw organisatie excelleert, wij dat ook doen.

Aan de slag!

Wilt u uw organisatie naar nieuwe hoogten brengen? Klik op de onderstaande knop en start met het invullen van de korte vragenlijst. Samen kunnen we werken aan een succesvolle toekomst voor uw bedrijf.